خیار یکی از میوه های شایع در سبد غذایی ما انسان ها هست. ما در این مقاله به بررسی 8 مورد از خواص مفید خیار خواهیم پرداخت. در نظر داشته باشید که مصرف هر ماده غذایی به صورت افراط گونه می تواند نتایج معکوس داشته باشد؛ پس این میوه را نیز به صورت متعادل در رژیم غذایی خود مصرف کنید.
فهرست مطالب
آب رسانی به بدن
یک فرد بالغ به طور متوسط هر روز حدود 3 لیتر (12 فنجان) آب مصرف می کند. تقریباً یک چهارم این مقدار معمولاً از غذا تأمین می شود. خیار یک منبع عالی برای تامین آب بدن است. حدود 95 درصد وزن یک خیار آب است. این مقدار مهم است، زیرا سلول های شما برای درست کار کردن به آب کافی نیاز دارند. بدون آن، شما ممکن است دچار سرگیجه و بیماری شوید. در موارد کم آبی جدی، ممکن است لازم باشد برای درمان به بیمارستان بروید.
کمک به حفظ وزن سالم
تمام آب موجود در خیار فقط سلول های شما را هیدراته نمی کند. همچنین شکم شما را نیز پر می کند و ممکن است به شما کمک کند کمتر غذا بخورید. یک فنجان خیار ورقه شده فقط 16 کالری انرژی دارد. این بدان معناست که خیار “چگالی انرژی” بسیار پایینی دارد. افرادی که بیشتر از غذاهای با چگالی انرژی کم مصرف می کنند، اغلب راحت تر می توانند کاهش وزن پیدا کنند.
سرشار از مواد مغذی
خیار یک منبع غنی از انوع مواد مغذی است. تنها با یک فنجان از برش های خیار، 14 تا 19 درصد از ویتامین K مورد نیاز روزانه را دریافت خواهید کرد. شما همچنین ویتامین های B و C را همراه با مواد معدنی مانند مس، فسفر، پتاسیم و منیزیم دریافت خواهید کرد.
کمک به کنترل قند خون
قند خون بالا می تواند به ایجاد بسیاری از مواد آسیب رسان سلولی به نام ROS و ROC کمک کند. خیار، عمدتاً در مطالعات حیوانی، در کنترل این مشکل، نویدبخش بوده است. موش هایی که خیار بیشتری خوردند، ROS و ROC کمتری تولید کردند. برای اطمینان از این نتایج، به مطالعات بیشتری روی افراد نیاز است.
منبع غنی از آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب ناشی از موادی که در بدن شما به نام “رادیکال های آزاد” شناخته می شود، کمک می کند. خیار مجموعه ای منحصر به فرد از آنتی اکسیدان ها از جمله فلاونوئیدها، لیگنان ها و تری ترپن ها دارد. این آنتی اکسیدان ها نه تنها از سلول ها محافظت می کنند، بلکه التهاب مرتبط با آرتریت و سایر بیماری های طولانی مدت را کاهش می دهند.
کمک به حفظ سلامت قلب
وقتی خیار را در کنار یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، برای شما مفید است. فعالیت آنتی اکسیدانی آنها به کند کردن یا توقف بیماری های مرتبط با قلب کمک می کند. و به نظر می رسد برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیب منحصر به فرد مواد مغذی موجود در دانه های خیار می تواند به بهبود کلسترول شما کمک کند، که می تواند تأثیر مستقیمی بر سلامت قلب داشته باشد. بنابراین از دور انداختن دانه های خیار اجتناب کنید و آنها را نیز مصرف نمایید.
کمک به دفع مدفوع راحت تر
غذاهای سالم مانند خیار زیاد بخورید و فضای کمتری برای غذاهای پر نمک و پرچرب که می توانند هضم شما را کندتر کنند، باقی بگذارید. علاوه بر این، افزایش هیدراتاسیونی که از مصرف آب موجود در خیار دریافت میکنید، میتواند از یبوست شما جلوگیری کند. خیار همچنین دارای مقدار مناسبی فیبر هست که به حفظ حرکات روده کمک می کند.
منبع غنی از پروبیوتیکها با تبدیل خیار به خیار شور
برای تخمیر خیار، آنها را در محلول آب نمک بگذارید تا باکتری ها شروع به تغذیه از آنها کنند. با این کار خیار شوری تولید می شود که یک طعم پیچیده و متمایز ایجاد دارد. همچنین در خیار شور “باکتری های خوب” (پروبیوتیک ها) ایجاد می شود که به نظر می رسد به بدن شما کمک می کند تا با میکروب ها مبارزه کند، مواد مغذی را جذب کند، غذا را هضم کند و حتی اضطراب را کنترل کند. اما هنگام خرید مراقب باشید: بسیاری از ترشی های سوپر مارکتی حاوی خیارشور در سرکه هستند که این خواص را ندارند.
منبع: