لووتیروکسین سدیم و یوتیروکس(لووتیروکسین خارجی ساخت شرکت مرک آلمان) ترکیبات مصنوعی مشابه T4 (لووتیروکسین) هستند که توسط غده تیروئید انسان برای درمان کمکاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) تجویز میشوند. این داروها برای سرکوب تولید TSH توسط غده هیپوفیز در مغز نیز استفاده می شوند . همچنین یوتیروکس به عنوان یک مکمل برای جراحی و درمان با ید رادیواکتیو در مدیریت سرطان تیروئید به خوبی تمایز یافته وابسته به تیروتروپین استفاده می شود .
تفاوت لووتیروکسین خارجی و ایرانی در چیست؟
لووتیروکسین خارجی که با نام یوتیروکس در بازار ایران عرضه می شود، در واقع نام تجاری داروی لووتیروکسین سدیم است که دارای همان ویژگی ها و کاربردهای لووتیروکسین خارجی می باشد. لووتیروکسین علاوه بر نام تجاری یوتیروکس، با نام های تجاری دیگری همچون سینتروئید نیز در بازارهای جهانی عرضه می شود.
از نظر مکانیسم اثر، ساختار شیمیایی ماده موثره و اثربخشی هیچ تفاوتی بین لووتیروکسین خارجی(Euthyrox) و لووتیروکسین ساخته شده توسط شرکت های ایرانی وجود ندارد. آنچه که می تواند باعث تفاوت بین این یوتیروکس آلمانی و لووتیروکسین تولید شده توسط شرکت های ایرانی مانند لووکسین(ساخت شرکت ایران هورمون) گردد، نوع مواد جانبی افزوده شده به ساختار قرص لووتیروکسین آلمانی و لووتیروکسین های ایرانی و پروسه های حین تولید است. به این معنی که هر قرصی علاوه بر ماده موثره اصلی که باعث ایجاد اثر درمانی دارو می گردد، حاوی چندین ماده جانبی(اکسیپیان) نیز هست که به افزایش اثربخشی و بهبود خواص پودر تشکیل دهنده قرص می گردد. این مواد جانبی از کارخانه ای به کارخانه دیگر متفاوت است و همین امر باعث تفاوت های جزئی بین سرعت رهش دارو و نیز عوارض جانبی ناشی از دارو بین برندهای مختلف می گردد.
تفاوت عمده دیگر بین لووتیروکسین ایرانی و خارجی ، قیمت آنهاست. لووتیروکسین ایرانی به دلیل اینکه در داخل کشور تولید می شوند و از یارانه دولتی بهره می برند، قیمت بسیار پایین تری در مقایسه با لووتیروکسین خارجی ساخت آلمان دارند.
به تجربه مشاهده شده است که اکثر بیماران، قرص لووتیروکسین ایرانی (به ویژه برند لووکسین) را بدون هیچ عارضه جدی مصرف کرده و از اثربخشی آن راضی هستند. البته بعضی دیگر از بیماران نیز به دلیل بروز برخی عوارض جانبی ناشی از مصرف لووتیروکسین ایرانی، به ویژه عوارض گوارشی که ناشی از تفاوت در مواد جانبی قرص ها است، تمایل به استفاده از لووتیروکسین خارجی دارند.
خرید لووتیروکسین خارجی
در حال حاضر، اکثر بیماران از بسته بندی ترکیه ای یوتیروکس، که تحت لیسانس شرکت آلمانی مرک(Merck) و با همان کیفیت و مواد جانبی کارخانه اصلی تولید و عرضه می شود، استفاده می کنند.شما نیز می توانید اقدام به تهیه همین محصول نمایید. جهت سفارش خرید، میتوانید از روش های زیر اقدام نمایید.
- تماس با 09372881224
- ارسال پیامک (برای ارسال پیامک استعلام قیمت کلیک کنید)
- استعلام قیمت در پیام رسان ایتا
مزایای خرید لووتیروکسین بسته بندی ترکیه ای در مقایسه با بسته بندی آلمانی:
- قیمت بسیار مناسب تر
- کیفیت مطابق با لووتیروکسین آلمانی
- در دسترس بودن دائمی
- ثبت سفارش آسان
عوارض قرص لووتیروکسین
یک دارو در کنار اثرات مورد نیاز خود ممکن است عوارض ناخواسته ای نیز ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشند.
در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر فوراً با پزشک خود مشورت کنید:
کمتر رایج
- درد، ناراحتی یا سفتی قفسه سینه
- کاهش خروجی ادرار
- تنفس دشوار یا سخت
- مشکل در بلع
- وریدهای گردن متسع
- خستگی مفرط
- غش کردن
- ضربان قلب یا نبض تند یا آهسته یا نامنظم یا تپنده
- تب
- عدم تحمل گرما
- کهیر یا جوش، خارش پوست، بثورات پوستی یا قرمزی
- تنفس نامنظم
- تحریک پذیری
- تغییرات قاعدگی
- حالت تهوع
- درد یا ناراحتی در بازوها، فک، پشت یا گردن
- تعریق
- تورم چشم ها، صورت، لب ها، گلو یا زبان
- لرزش
نادر
- تاری یا دوبینی
- سرگیجه
- چشم درد
- فقدان یا کند شدن رشد طبیعی در کودکان
- لنگیدن یا راه رفتن به نفع یک پا
- درد در لگن یا زانو
- تشنج
- سردرد شدید
در صورت بروز هر یک از علائم مصرف بیش از حد زیر(علائم مسمومیت) به اورژانس مراجعه کنید:
علائم مصرف بیش از حد
- تغییر در هوشیاری
- پوست سرد و لطیف
- گیجی
- سرگردانی
- نبض تند یا ضعیف
- سبکی سر
- از دست دادن هوشیاری
- سردرد ناگهانی
- از دست دادن ناگهانی هماهنگی
- ابهام ناگهانی در گفتار
برخی از عوارض جانبی ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند، زیرا بدن شما با دارو سازگار می شود. همچنین، متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بتواند راه های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما بگوید. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه دارد یا آزاردهنده است یا اگر در مورد آنها سؤالی دارید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید:
کمتر رایج
- تغییر در اشتها
- گریه کردن
- اسهال
- احساس کاذب یا غیرعادی خوب بودن
- ترس یا عصبی بودن
- احساس ناخوشی
- احساس ناراحتی
- احساس گرما
- احساس کنید چیزها واقعی نیستند
- احساس بدگمانی و بی اعتمادی
- ریزش مو
- سردرد
- افزایش اشتها
- افسردگی
- ضعف عضلانی
- از نظر احساسی بیمار سریع واکنش نشان می دهد یا بیش از حد واکنش نشان می دهد
- خلق و خوی به سرعت در حال تغییر
- قرمزی صورت، گردن، بازوها و گاهی اوقات قسمت بالای سینه
- بی قراری
- گرفتگی معده
- اختلال در باردار شدن
- مشکل در نشستن
- خستگی یا ضعف غیر معمول
- استفراغ
- افزایش یا کاهش وزن
این عوارض هم در لووتیروکسین خارجی و در لووتیروکسین ایرانی قابل مشاهده هستند. سایر عوارض جانبی که ذکر نشده نیز ممکن است در برخی از بیماران رخ دهد. اگر متوجه عوارض دیگری شدید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.
منبع:
سلام من قرص لووکسین ایرانی استفاده میکنم و به شدت استخون درد دارم مخصوصا زانوهام طوریکه خیلی وقتا به سختی بلند میشم میشینم این عوارض قرص هست؟؟؟
سلام. وقت بخیر. خیلی بعید هست مشکل از قرص باشد. یا مشکل این هست که دوز داروی شما کم هست و دچار عوارض کم کاری تیروئید شده اید، یا اینکه یک مشکل روماتولوژیک پیدا کرده اید مثل روماتیسم. بهتر است با یک متخصص روماتولوژی یا داخلی مشورت کنید.
سلام وقت بخیر ببخشید من تیروییدم کم کاره و 3 ماهی میشه از قرص ایرانی به خارجی تغییر دادم ولی ب شدت دارم چاق میشم ممکنه عوارض دارو خارجی باشه؟
سلام. وقت بخیر. احتمالا دوز دارو تون کم هست چون یکی از علایم کم کاری تیروئید ، افزایش وزن هست. دوباره آزمایش بدید ببینید وضعیت تیروئید چطور است
سلام
بعلت سندرم هاشیماتو حدود. ده سال از لووتیروکسین روزانه یکعدد استفاده میکنم
ایا فشار. خونی که بعد دوسال از شروع مبتلا شدم امکان دارد بخاطر سدیم لووتیروکسین باشد؟
عرض سلام و وقت بخیر
کم کاری تیروئید در بیماری هاشیموتو می تواند باعث بالا رفتن فشار خون دیاستولیک(عدد پایین فشار خون) شود، که می تواند در نتیجه کافی نبودن دوز لووتیروکسین مصرفی شما باشد، که نتیجتا نیاز به بررسی مجدد و احتمالا افزایش دوز دارو هست.
پرکاری تیروئید نیز میتواند باعث افزایش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک( اعداد بالا و پایین فشار خون) گردد. این حالت نیز ممکن است در صورت مصرف بیش از حد دارو یا تجمع دارو در خون ایجاد شود، که دوباره نیاز به بررسی غلظت خونی دارو توسط متخصص غدد دارد.