تفاوت اسیدهای چرب ترانس و سیس در چیست؟

برچسب ها: 

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #1866

    ابتدا لازم است بدانیم که هر اتم کربن قادر به اتصال به چهار اتم دیگر است . همین امر منجر شده است که کربن در ساختمان تمام مولکولهای بیولوزیک در طبیعت حضور داشته باشد.

    کربن با چهار پیوند

    علاوه بر این حالت کربن می تواند پیوندهای دوگانه و سه گانه نیز تشکیل دهد که در این حالت ها به ترتیب می تواند با دو و یک اتم دیگر پیوند برقرار کند.

    فرض کنید که بین دو کربن یک پیوند دوگانه وجود داشته باشد. همچنین فرض کنید که مطابق شکل زیر به هر کربن یک گروه ch3 و یک H وصل شده است.

    حال اگر هر دو گروه CH3  در یک سمت پیوند دوگانه قرار داشته باشند به این حالت سیس می گویند و اگر یکی از این CH3  ها در یک سمت پیوند دو گانه و دیگری در سمت دیگر پیوند دوگانه حضور داشته باشد به این حالت ترانس می گویند.

    اهمیت سیس و ترانس از این نظر است که بدن ما تمایل به تولید و مصرف اسیدهای چرب سیس دارد  و اسیدهای چرب ترانس برای بدن ما مضر هستند.

    روغن های گیاهی حاوی اسیدهای چرب سیس هستند. در حین پروسه اشباع سازی که چهت تبدیل روغن های مایع به جامد استفاده می شود این پیوندهای دوگانه حذف  می شوند و روغن تبدیل به روغن نباتی جامد می شود.

    البته در حین این پروسه روغنهای ترانس نیز تولید می شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.