هر ساله حدود 12000 زن زیر 40 سال مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده می شوند که کمتر از 5٪ از کل موارد این نوع از سرطان را تشکیل می دهد و این شایع ترین سرطان در زنان در این گروه سنی است.
در طول زندگی خود ، یک زن یک مورد از هر 8 ریسک فاکتور ابتلا به سرطان سینه را دارد. صرف نظر از سن، لازم است که از عوامل خطر آگاه باشید. در بسیاری از موارد سرطان سینه ، تشخیص به موقع کلید بقا است.
فهرست مطالب
سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان آمریکایی است و دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. (سرطان ریه سالانه تقریباً 4 برابر سرطان سینه باعث مرگ زنان می شود.) سرطان سینه در مردان نیز به ندرت اتفاق می افتد. هر ساله حدود 230،000 مورد جدید سرطان سینه در زنان ایالات متحده و حدود 2300 مورد جدید در مردان تشخیص داده می شود.
برای درک سرطان سینه، یادگیری آناتومی پستان مهم است. بخش عمده پستانها از بافت چربی (چربی) تشکیل شده است و درون آن رباط ها ، بافت همبند ، رگ ها و غدد لنفاوی و عروق خونی وجود دارد. در سینه زنان 12-20 قسمت کوچکتر وجود دارد که لوب نامیده می شود و هر کدام از لوبها نیز از لوبولهای کوچکتر تشکیل شده و شیر تولید می کنند. لوب ها و لوبول ها توسط مجاری متصل می شوند ، که شیر را به نوک سینه منتقل می کنند.
شایع ترین نوع سرطان سینه، سرطان مجاری است که کارسینوم مجاری نامیده می شود و تقریباً بیش از 80٪ سرطان های سینه را تشکیل می دهد. سرطان لوب ها (کارسینوم لوبولار) چیزی بیش از 10٪ موارد را تشکیل می دهد. بقیه سرطان های سینه دارای ویژگی های کارسینومای مجرایی و لوبولار هستند ، یا منشا نامشخصی دارند.
10 نکته ای که هر زن جوان باید در مورد سرطان سینه بداند!!!
دانستن نکات ضروری در مورد سرطان سینه و روش های بررسی و تشخیص این بیماری میتواند به تشخیص هر چه سریعتر آن و شروع درمان سریعتر و نتیجتا امید به درمان و زندگی بیشتر در مبتلایان گردد. ما در این جا به 10 نکته اساسی که هر زن جوان باید در مورد سرطان سینه بداند اشاره خواهیم کرد.
1. سینه های خود را بشناسید
در حالی که زنان زیر 40 سال فقط کمتر از 5٪ موارد تشخیص داده شده سرطان سینه را تشکیل می دهند ، این بیماری دلیل اصلی مرگ در زنان جوان 15 تا 34 سال است. شناختن سینه هایتان مهم است. از احساس آنها آگاه شوید و از پزشک خود بخواهید که در صورت لزوم، روش معاینه پستان توسط خود بیمار را بیاموزد تا به شما کمک کند تا متوجه شوید آیا تغییراتی وجود دارد که باید توسط پزشک معاینه شوند.
2. عوامل خطر سرطان سینه را بشناسید
زنان جوان ممکن است این عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه را داشته باشند:
- جهشهای ژنتیکی خاص مرتبط با سرطان سینه (BRCA1 و / یا BRCA2)
- سابقه شخصی سرطان سینه قبل از 40 سالگی
- دو یا چند نفر از بستگان درجه یک (مادر ، خواهر ، دختر) مبتلا به سرطان سینه در سنین پایین تشخیص داده شده اند
- تابش با دوز بالا به قفسه سینه
- شروع زودرس قاعدگی (قبل از 12 سالگی)
- اولین بارداری تمام وقت در سن بالای 30 سال
- سینه های متراکم
- مصرف زیاد الکل
- چاقی
- شیوه زندگی کم تحرک
- مصرف زیاد گوشت قرمز و رژیم غذایی نامناسب
- نژاد (زنان قفقازی بیشتر در معرض خطر هستند)
- سابقه شخصی سرطان آندومتر ، تخمدان یا روده بزرگ
- استفاده از ضد بارداری خوراکی اخیر
3. تحت نظر داشتن تغییرات پستان
تغییرات پستانها را تحت نظر داشته باشید ، و در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر ، به پزشک مراجعه کنید:
- برآمدگی در پستان یا زیر بازوی شما
- تغییراتی در اندازه یا شکل پستان شما
- گودی ، چروکیدگی یا برآمدگی پوست
- نوک پستان که تغییر وضعیت داده یا یک نوک سینه معکوس (نوک سینه به جای بیرون آمدن به داخل رانده شود)
- قرمزی پوست ، درد ، بثورات پوستی
- تورم
- ترشحات نوک پستان (می تواند مایع آبکی ، شیری یا زرد یا خون باشد)
بافت طبیعی پستان ممکن است توده ای باشد ، به همین دلیل مهم است که بدانید سینه های شما به طور طبیعی چه احساسی دارند. بیشتر توده ها سرطان نیستند. بسیاری از زنان تصمیم می گیرند خودآزمایی پستان را انجام دهند تا بدانند که آیا یک توده جدید ظاهر می شود یا توده موجود تغییر اندازه می دهد. با این حال ، معاینه شخصی سینه توسط خود بیمار نمی تواند جایگزین ماموگرافی شود.
این تغییرات ممکن است لزوماً نشانگر ابتلا به سرطان سینه نباشد ، اما می تواند و باید مورد ارزیابی قرار گیرند.
4. سرسخت باشید و محکم صحبت کنید
طرفدار سلامتی خود باشید و مطمئن شوید که هرگونه تغییر پستان یا توده را به پزشک خود ذکر کرده اید. در برخی موارد به دلیل “خیلی جوان” بودن بیماران برای ابتلا به سرطان سینه ، نگرانیها و توضیحاتشان مورد توجه پزشکان قرار نمیگیرد. اگر فکر می کنید چیزی را احساس می کنید ، به دنبال پاسخ باشید. از گرفتن نظر دوم و اطلاعات بیشتر نترسید.
5. پزشک مناسب را پیدا کنید
اگر مبتلا به سرطان سینه هستید ، یافتن تیم پزشکی مناسب برای کار با شما مهم است. ممکن است وسوسه انگیز باشد که با اولین پزشک خود همراه باشید ، اما همیشه ایده خوبی است که نظر دوم را بگیرید و مطمئن شوید که متخصصان مناسب نوع سرطان خود را می بینید. شما ممکن است چندین نوع مختلف از آنکولوژیست ها (متخصصان سرطان) را ببینید ، از جمله آنکولوژیست های پزشکی ، جراحی و متخصصان پرتودرمانی که می بینید باید در تمام روش ها و روش های درمانی جدید از جمله ژنتیک و درمان نئوادجوانت (شیمی درمانی قبل از جراحی) آگاهی کافی داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که پزشکان شما از رهنمودهای درمان جامع شبکه ملی سرطان (NCCN) تبعیت میکنند که درمان را بر اساس مرحله بیماری و فاکتورهای پیش آگهی دهنده تومور که استاندارد طلایی محسوب می شوند تعیین می کنند.
6. تاریخچه پزشکی خود را بدانید
مهم است که سابقه خانوادگی خود را بشناسید و آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. زنان با بستگان درجه یک (مادر ، خواهر ، دختر) مبتلا به سرطان سینه تقریباً دو برابر خطر تشخیص این سرطان در مقایسه با زنانی که سابقه خانوادگی ندارد ، دارند. به پزشک خود بگویید کدام یک از اعضای خانواده مبتلا به سرطان سینه یا سایر بیماری های پستان بودند و هنگام تشخیص چند سال داشتند.
7. نظر دوم را جویا شوید
اکثر پزشکان پیشنهاد می دهند که از پزشک دیگری نیز نظرخواهی کنید و حتی اگر این کار را نکنند ، همیشه ایده خوبی است. بیشتر بیمه ها آن را پوشش می دهند. مهم است که به دنبال یک متخصص در سرطان سینه باشید که در مورد آخرین روش های درمانی به روز باشد و به شما کمک کند بهترین تصمیم را در مورد نحوه انجام کار بگیرید. شما ممکن است درمورد تشخیص خود با آسیب شناس دیگری مشورت کنید که می تواند اسلایدهای بافت پستان شما را بررسی کرده و تشخیص را تأیید کند ، یا با یک آنکولوژیست پزشکی دیگر ، آنکولوژیست جراحی یا آنکولوژیست پرتودرمانی برای تعیین بهترین گزینه های درمانی
8- بدانید که سوال پرسیدن اشکالی ندارد
سوالات خود را بپرسید! شما باید در مراقبت های خود یک شرکت کننده فعال باشید. تیم پزشکی شما باید هر اصطلاح پزشکی را که درک نمی کنید برای شما توضیح دهند ، گزینه های درمانی ، عوارض جانبی احتمالی و نتیجه مورد انتظار را توضیح دهند. از متخصصان دیگری که می توانید با آنها صحبت کنید ، اطلاعاتی راجع به سرطان سینه خود بخواهید. اگر هنوز سرطان سینه تشخیص داده نشده است اما در معرض خطر بالایی هستید ، از پزشکان خود در مورد آزمایش و اقدامات پیشگیرانه که می توانید انجام دهید سوال کنید.
همچنین از درخواست حمایت از خانواده و دوستان خود نترسید. به دنبال افراد دیگری که وضعیتی مشابه شما دارند یا از آن عبور کرده اند ، گروههای پشتیبانی تشکیل دهید. در قرار ملاقات های خود یک دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده خود را بیاورید تا هم یادداشت برداری کند و هم بازدید خود را ثبت کند و در صورت مشخص نبودن هر چیزی ، شما را ترغیب کند که در این مورد توضیحاتی را درخواست کنید. احساسات و نگرانی های خود را بیان کنید.
9. در مورد سرطان سینه تحقیق کنید
اگر مبتلا به سرطان سینه هستید ، با بیماری خاص خود آشنا شوید. بفهمید که اصطلاحاتی مانند مرحله و درجه چیست و چگونه بر گزینه های درمانی شما تأثیر می گذارند.
10. با دیگر زنان جوان مبتلا به سرطان سینه شبکه تشکیل دهید
اینکه سرطان سینه در سنین پایین تر تشخیص داده شده است ، می تواند باعث انزوای اجتماعی فرد بیمار شود، اما ارتباط با سایر زنان همسن شما که مانند شما مبتلا به این بیماری هستند یا آن را شکست داده اند ، می تواند مفید باشد.
پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان
اگر شما یک زن جوان هستید ، برخی از عوامل خطر سرطان سینه وجود دارد که می توانید از آنها جلوگیری کنید.
- سیگار نکشید
- به طور منظم ورزش کنید
- با تأکید بر غذاهای گیاهی ، یک رژیم غذایی سالم داشته باشید
- مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده را محدود کنید
- وزن سالم داشته باشید
- مصرف الکل را محدود یا قطع کنید
- در صورت امکان از کار شیفتی به خصوص در شب خودداری کنید
تغییر شیوه زندگی و عادت های شما ممکن است به طور کامل نتواند از ابتلای شما به سرطان جلوگیری کند اما می تواند ریسک خطر را برای ابتلا کاهش دهد ، به خصوص اگر برخی از عوامل خطر اجتناب ناپذیر مانند سابقه ژنتیک را داشته باشید.