نفخ شکم در بارداری یک اتفاق شایع است، به این معنی که نفخ در دوران بارداری یک نگرانی رایج است. یک فرد معمولی تقریباً 18 بار در روز گاز دفع می کند . دلیل این امر این است که هر فرد به طور متوسط روزانه تا 4 پیمانه گاز تولید می کند .
برای برخی، گاز احساس نفخ است که گاهی به آن سوء هاضمه می گویند. با این حال، برای بیشتر افراد، عبور گاز است. گاز اغلب به عنوان “فرتینگ” شناخته می شود، اما از نظر حرفه ای به آن نفخ می گویند. گاز به دنبال خروج از بدن است. گاهی اوقات این حالت از طریق نفخ است، در حالی که گاهی ممکن است از طریق آروغ زدن باشد.
فهرست مطالب
علل ایجاد نفخ شکم در بارداری
انباشته شدن گاز، چه باردار باشید چه نباشید، اتفاق می افتد. با این حال، هنگامی که متوجه شدید باردار هستید، ممکن است چالش های بیشتری را در مورد نفخ کشف کنید. یکی از عوامل کلیدی در ایجاد نفخ بیشتر در دوران بارداری، افزایش سطح پروژسترون است. پروژسترون هورمونی است که باعث شل شدن عضلات سراسر بدن شما می شود.
متعاقباً ماهیچه های روده شما بیشتر شل می شوند که باعث می شود هضم شما کند شود. زمان گذر غذا از روده می تواند 30 درصد افزایش یابد. این امر باعث می شود گاز راحت تر جمع شود و نفخ و آروغ ایجاد کند. نفخ شکم می تواند در اواخر بارداری نیز افزایش یابد، زمانی که رحم بزرگ شده و بر حفره شکمی شما فشار وارد می کند .
این فشار همچنین میتواند هضم را کند کرده و منجر به تجمع گاز شود.
متأسفانه، شل شدن عضلات ناشی از پروژسترون، کنترل انتشار گاز را دشوارتر می کند. تعجب نکنید اگر در موقعیتی ناخوشایند، گاز در داخل شکم شما عبور کرد و کمی خجالت کشیدید. فقط بخندید و آن را به گردن کودک بیندازید.
پیشگیری از نفخ شکم در بارداری
جلوگیری از نفخ شکم در بارداری تقریبا غیرممکن است. با این حال، مراحلی وجود دارد که می توانید برای مدیریت تجمع گازی که در روده هایتان تولید می شود، بردارید. هدف اصلی شما این است که این حالت کمتر اتفاق بیفتد. برخی غذاها می توانند محرک هایی برای تجربه نفخ شکم در بارداری باشند.
اگر این عارضه واقعاً شما را آزار می دهد، ممکن است بخواهید یک دفترچه خاطرات برای ردیابی غذایی که روزانه می خورید، شروع کنید. این کار می تواند به شما کمک کند غذاهایی را که گاز بیشتری برای شما ایجاد می کنند، شناسایی کنید.
غذاهای مشکوکی که به طور مکرر گاز تولید می کنند شامل لوبیا، نخود و غلات کامل هستند. متأسفانه، غذاهای سالم دیگری نیز وجود دارند که می توانند عامل ایجاد نفخ شما باشند. اینها عبارتند از کلم بروکلی، مارچوبه، کلم و کلم بروکسل. بهترین اقدام این است که رژیم غذایی خود را دنبال کنید و بین افزایش گاز و آنچه می خورید ارتباط برقرار کنید. افزایش نفخ در افراد مختلف، توسط غذاهای مختلفی تحریک می شود.
انجمن بارداری آمریکا توصیه های زیر را برای مدیریت، کاهش و احتمالا جلوگیری از تشکیل نفخ اضافی در دوران بارداری ارائه می دهد:
- از نوشیدنی های قندی اجتناب کنید یا آنها را کاهش دهید
- از غذاهای سرخ شده چرب خودداری کنید
- بدون استفاده از نی از لیوان بنوشید
- در طول روز، روی وعده های غذایی کوچکتر تمرکز کنید
- ورزش کنید، که به تحریک هضم کمک می کند
- از پوشیدن لباس های تنگ دور کمر خودداری کنید
- شیرین کننده های مصنوعی را محدود کنید، یا از آنها اجتناب کنید
- مقدار زیادی آب بنوشید که به جلوگیری از یبوست کمک می کند
- آهسته غذا بخورید و غذای خود را کاملا بجوید
جویدن کامل غذا یکی از بهترین راه ها برای کاهش نفخ است. بیشتر گازها توسط باکتریهای روده بزرگ ایجاد میشوند که برای تجزیه مواد غذایی که به طور کامل توسط آنزیمهای معده هضم نشدهاند، عمل میکنند. نفخ با یبوست نیز مرتبط است، بنابراین یادگیری بیشتر در مورد روش های پیشگیری از یبوست بایستی برای پیشگیری از نفخ شکم در بارداری مفید باشد.
نفخ شکم در بارداری و اقدامات احتیاطی
مهم است که هر چیزی را که ممکن است نفخ شما را افزایش دهد، از رژیم غذایی خود حذف نکنید. بسیار ضروری است که مطمئن شوید مواد مغذی مورد نیاز خود و کودکتان را برای رشد سالم دریافت می کنید.
وقتی صحبت از نفخ شکم در بارداری به میان می آید، هیچ نگرانی برای نوزادتان وجود ندارد. ممکن است آروغ زدن یا دفع گاز را دوست نداشته باشید، اما کودکتان ذره ای اهمیتی نمی دهد. همانطور که در بالا ذکر شد، مهمترین چیز این است که غذاهای لازم را برای تامین مواد مغذی مورد نیاز کودک در حین رشد بخورید.
منبع: