پرش به محتوا

قرص ولبوترین (بوپروپیون خارجی): هر آنچه باید بدانید!

    قرص ولبوترین (بوپروپیون خارجی): هر آنچه باید بدانید

    قرص ولبوترین (Wellbutrin) که با نام عمومی بوپروپیون نیز شناخته می شود، در درجه اول به عنوان یک داروی ضد افسردگی تجویز می شود. با این حال، چندین کاربرد درمانی دیگر نیز دارد. ما در این مقاله به بررسی موارد مصرف این دارو، عوارض جانبی ، تداخلات دارویی و هر آنچه به آن نیاز خواهید داشت ، می پردازیم.

    موارد مصرف قرص ولبوترین

    • افسردگی: ولبوترین (بوپروپیون خارجی) برای درمان اختلال افسردگی ماژور مورد تایید FDA است. این دارو به کاهش علائم افسردگی، مانند غم و اندوه مداوم، از دست دادن علاقه، تغییر در اشتها یا الگوی خواب، و احساس گناه یا بی ارزشی کمک می کند.
    • اختلال عاطفی فصلی (SAD): SAD نوعی افسردگی است که در فصول خاصی رخ می‌دهد، معمولاً در زمستان که ساعات روز کوتاه‌تر است. نوع آهسته رهش این دارو (Wellbutrin XL)، مورد تایید FDA برای کمک به پیشگیری از اپیزودهای افسردگی در افراد مبتلا به SAD است.
    • ترک سیگار: این دارو گاهی اوقات به صورت تائید نشده، برای کمک به ترک سیگار استفاده می شود. این دارو به کاهش تمایل به مصرف نیکوتین و علائم ترک کمک می کند و ترک سیگار را برای افراد آسان تر می کند.
    • اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD): اگرچه مورد تایید FDA نیست، اما گاهی اوقات این دارو برای درمان علائم ADHD، به ویژه در بزرگسالان، تجویز می شود. این دارو می تواند به بهبود توجه، تمرکز و کنترل تکانه ها در این بیماران کمک کند.

    ممکن است ولبوترین برای بیماری هایی به غیر از موارد فوق نیز تجویز شود. در صورتی که هر گونه سوالی در مورد داروی مصرفی خود داشتید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید.

    خرید قرص ولبوترین

    خوشبختانه این دارو در ترکیه عرضه می شود. شما می توانید در صورت تجویز پزشک، جهت خرید این دارو از ترکیه، از خدمات سایت دکتر داروساز استفاده کنید. برای اینکار میتوانید از طریق کلیک بر روی لینک صفحه خرید دارو از ترکیه، با ما تماس گرفته و نسبت به استعلام قیمت و ثبت سفارش این دارو اقدام فرمایید.

    هشدارها و احتیاطات لازم قبل از مصرف ولبوترین

    هشدارها و اقدامات احتیاطی خاصی وجود دارد که باید قبل از استفاده از ولبوترین(بوپروپیون خارجی) در نظر گرفته شود:

    • افکار خودکشی: این دارو ممکن است خطر افکار یا رفتارهای خودکشی را به ویژه در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان افزایش دهد. نظارت دقیق برای هرگونه تغییر در خلق و خو یا علائم جدید مهم است، به ویژه در هفته های اولیه شروع درمان با این دارو یا تنظیم دوز آن.
    • شرایط سلامت روانی: بیمارانی که سابقه اختلال دوقطبی، افسردگی یا سایر شرایط روانی دارند، ممکن است در حین مصرف این دارو در معرض خطر ابتلا به دوره‌های شیدایی یا هیپومانیک باشند. بسیار مهم است که قبل از شروع دارو، پزشک را در مورد مشکلات روانی قبلی آگاه کنید.
    • خطر تشنج: ولبوترین آستانه تشنج را کاهش می‌دهد و برای افرادی که سابقه تشنج یا شرایطی که خطر تشنج را افزایش می‌دهند (مثلاً تومورهای مغزی، اختلالات خوردن، وابستگی به مشروبات الکلی یا آرام‌بخش ها، آسیب شدید به سر) به طور بالقوه مشکل‌ساز می‌شود. دوز تجویز شده باید به دقت کنترل شود و بر اساس آن تنظیم شود تا خطر احتمالی بروز تشنج به حداقل برسد.
    • فشار خون بالا: ولبوترین (بوپروپیون خارجی) می تواند فشار خون را، به ویژه در دوزهای بالاتر افزایش دهد. بنابراین، افراد مبتلا به فشار خون قبلی یا کسانی که تحت درمان با داروهایی هستند که فشار خون را افزایش می دهند، باید در هنگام استفاده از قرص ولبوترین احتیاط کنند. نظارت منظم بر فشار خون و اجتناب از مصرف دوزهای بالای این دارو ممکن است ضروری باشد.
    • تداخلات دارویی: این دارو می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد و به طور بالقوه خطر عوارض جانبی را افزایش دهد، یا اثربخشی هر یک از داروها را کاهش دهد. قبل از شروع مصرف ولبوترین، پزشک خود را در مورد تمام داروها، از جمله مکمل های تجویز شده، بدون نسخه و داروهای گیاهی مصرفی خود مطلع کنید.
    • بارداری و شیردهی: ولبوترین باید در دوران بارداری یا شیردهی با احتیاط مصرف شود. اگرچه تحقیقات در مورد ایمنی آن محدود است، خطرات بالقوه برای جنین یا شیرخوار باید نسبته به مزایای شناخته شده این دارو، سنجیده شود.
      قرص سروکوئل (کوئتیاپین خارجی): هر آنچه باید بدانید!

    روش مصرف قرص ولبوترین

    در اینجا چند دستورالعمل کلی برای مصرف این دارو آورده شده است:

    دوز توصیه شده برای مصرف این دارو ممکن است بسته به شرایط خاص تحت درمان و عوامل فردی بیمار متفاوت باشد. دوز شروع معمول برای اختلال افسردگی ماژور 150 میلی گرم یک بار در روز است. برای ترک سیگار، دوز توصیه شده معمولاً 150 میلی گرم یک بار در روز به مدت سه روز است و سپس به 150 میلی گرم دو بار در روز افزایش می یابد. پزشک شما مناسب ترین دوز اولیه را برای شما تعیین می کند.

    این دارو را می توان همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کرد. به طور کلی توصیه می شود که دارو را در زمان مشخصی در هر روز مصرف کنید تا به ایجاد یک برنامه روتین کمک کند.

    ولبوترین در هر دو فرمولاسیون آهسته رهش (XL) و رهش فوری موجود است. نسخه آهسته رهش آن یک بار در روز تجویز می شود، در حالی که نسخه رهش فوری ممکن است نیاز به چندین بار مصرف در طول روز داشته باشد. پزشک فرمولاسیون مناسب مطابق با نیازهای شما را تجویز خواهد کرد. اگر برای شما نوع آهسته رهش این دارو تجویز شده است، حتما قرص را به طور کامل قورت دهید. از خرد کردن، جویدن یا شکستن آن خودداری کنید، زیرا می تواند بر مکانیسم آزادسازی دارو تأثیر بگذارد.

    تبلیغ فارماتون ایتالیایی

    اگر یک نوبت را فراموش کردید، برای جبران آن دوز اضافی مصرف نکنید. به سادگی برنامه دوز منظم خود را از سر بگیرید. مصرف بیش از دوز تجویز شده می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

    مهم است که بدون مشورت با پزشک خود، به طور ناگهانی مصرف قرص ولبوترین (بوپروپیون خارجی) را قطع نکنید. کاهش تدریجی دوز ممکن است برای جلوگیری از علائم ترک ضروری باشد.

    مدت زمان مصرف ولبوترین

    مدت زمان درمان با قرص ولبوترین (بوپروپیون خارجی) می تواند بسته به فرد و شرایط خاص تحت درمان متفاوت باشد. در برخی موارد، ممکن است برای یک دوره نسبتا کوتاه، مانند چند ماه، برای شرایطی مانند اختلال عاطفی فصلی تجویز شود. با این حال، برای درمان افسردگی، مدت زمان معمول درمان معمولاً بسیار طولانی‌تر است. بسیاری از افراد برای مدیریت موثر علائم افسردگی خود، این دارو را برای چندین ماه یا حتی چندین سال مصرف می کنند.

    ذکر این نکته ضروری است که مدت درمان باید توسط یک متخصص تعیین شود که می تواند نیازهای خاص فرد را ارزیابی کند و اثربخشی دارو را در طول زمان بررسی کند. قطع یا تغییر مدت زمان مصرف دارو بدون مشورت با پزشک توصیه نمی شود.

    عوارض جانبی قرص ولبوترین

    عوارض جانبی شایع:

    • خشکی دهان
    • حالت تهوع یا ناراحتی معده
    • سردرد
    • سرگیجه
    • بی خوابی یا مشکل خواب
    • تعریق
    • آشفتگی یا بی قراری
    • لرزش

    عوارض جانبی جدی:

    1. تشنج (به ویژه در دوزهای بالاتر یا در افراد با سابقه تشنج)
    2. افکار یا رفتار خودکشی (به ویژه در بزرگسالان جوان)
    3. واکنش های آلرژیک، مانند بثورات پوستی، خارش، تورم، سرگیجه شدید یا مشکل در تنفس
    4. تغییر در خلق و خو، رفتار یا احساس بی قراری، اضطراب، حملات پانیک، تحریک پذیری، خصومت، پرخاشگری، تکانشگری، یا افکار خودکشی
    5. ضربان قلب سریع و نامنظم
      مصرف کلومیفن در مردان: علل، روش مصرف و عوارض

    عوارض جانبی نادر:

    1. اختلالات بینایی، مانند تاری دید یا توهمات بینایی
    2. آسیب کبدی یا هپاتیت
    3. فشار خون بالا (هیپرتانسیون) یا افت فشار خون (هیپوتانسیون)
    4. غش یا سبکی سر
    5. واکنش های پوستی شدید، مانند سندرم استیونز جانسون یا نکرولیز اپیدرمی سمی
    6. واکنش های آلرژیک شدید، مانند آنافیلاکسی

    توجه به این نکته مهم است که اینها لیست کاملی از تمام عوارض جانبی احتمالی مرتبط با قرص ولبوترین(بوپروپیون خارجی) نیست. برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی متفاوت یا اضافی را تجربه کنند. اگر این دارو برای شما تجویز شده است، برای اطلاع از  لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی و مواردی که باید مراقب آن باشید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

    تداخلات دارویی ولبوترین

    چندین دارو وجود دارند که ممکن است با ولبوترین تداخل داشته باشند. مهم است که قبل از شروع هر داروی جدیدی با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا در مورد تداخلات احتمالی مشورت کنید. برخی از داروهایی که ممکن است تداخلات قابل توجهی با این دارو داشته باشند عبارتند از:

    • مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs): مصرف MAOI همراه با این دارو می تواند منجر به افزایش بالقوه خطرناک فشار خون شود. MAOIها شامل داروهایی مانند فنلزین، ترانیل سیپرومین، سلژیلین و ایزوکاربوکسازید هستند.
    • سایر داروهای ضد افسردگی: مصرف همزمان این دارو با سایر داروهایی که بر سطح سروتونین تأثیر می‌گذارند، مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) یا مهارکننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRIs)، ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهد. برخی از این داروها عبارتند از فلوکستین، پاروکستین، دولوکستین و ونلافاکسین.
    • داروهای ضد روان پریشی و تثبیت کننده های خلقی: مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد روان پریشی یا تثبیت کننده های خلق و خو، مانند آریپیپرازول، ریسپریدون (Risperdal) یا لیتیوم، ممکن است خطر تشنج را افزایش دهد.
    • داروهایی که آستانه تشنج را کاهش می دهند: برخی از داروها، مانند داروهای ضد روان پریشی خاص، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، داروهای ضد مالاریا مانند مفلوکین و کورتیکواستروئیدهای سیستمیک، ممکن است در صورت مصرف همزمان با ولبوترین، خطر تشنج را افزایش دهند.
    • داروهای مؤثر بر آنزیم های کبدی: برخی داروها مانند کاربامازپین، فنوباربیتال و ریفامپین می توانند متابولیسم ولبوترین را افزایش داده و اثربخشی آن را کاهش دهند.
    • محرک ها:مصرف همزمان این دارو با داروهای محرک مانند آمفتامین ها ممکن است به طور بالقوه خطر تشنج یا سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.

    اینها فهرست کاملی از تمام تداخلات احتمالی این دارو نیست، بنابراین همیشه مهم است که قبل از شروع مصرف ولبوترین یا هر داروی جدید، درباره داروهای فعلی خود (از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه، و محصولات گیاهی) با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

    مصرف در بارداری و شیردهی

    مصرف در بارداری

    بر اساس مطالعات حیوانی و داده های محدود انسانی، مصرف ولبوترین در دوران بارداری ممکن است خطراتی برای جنین ایجاد کند. با این حال، فواید بالقوه درمان افسردگی مادر یا سایر شرایط، باید به دقت در برابر خطرات احتمالی برای نوزاد سنجیده شود. در برخی موارد، در صورتی که پزشک شما مزایای این دارو را برای شما بیشتر از خطرات آن بداند، ممکن است استفاده از آن را در دوران بارداری برای شما تجویز کند.

    تبلیغ فارماتون ایتالیایی

    مصرف در شیردهی

    ولبوترین در شیر مادر دفع می شود، اما مقدار آن کم در نظر گرفته می شود. داده های مربوط به اثرات مصرف این دارو بر شیرخواران محدود است. برخی از مطالعات نشان می دهد که سطوح پایین بوپروپیون در شیر مادر بعید است که آسیب قابل توجهی به نوزادان شیرده وارد کند. با این حال، هنوز ضروری است که با یک متخصص  مشورت کنید که می تواند شرایط فردی شما را ارزیابی کرده و بر اساس آن توصیه های لازم را ارائه کند.

    منبع:

    www.drugs.com

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تلفن همراه

    سبد خرید0
    هیچ محصولی در سبد خرید موجود نیست!
    ادامه خرید