پرش به محتوا

سیتالوپرام: موارد مصرف، عوارض جانبی، دوز درمانی و تداخلات دارویی

    داروی سیتالوپرام
    سیتالوپرام (Citalopram) با نام تجاری لکساپرو(lexapro) یا سلکسا(Celexa) یک داروی ضد افسردگی است که متعلق به گروهی از داروها به نام مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین ( SSRI ) است.سیتالوپرام برای درمان افسردگی استفاده می شود .سیتالوپرام همچنین ممکن است برای اهدافی که در این راهنمای دارویی ذکر نشده است مورد استفاده قرار گیرد.

    اطلاعات مهم

    اگر پیموزید هم مصرف می کنید یا اگر تحت درمان با تزریق متیلن بلو هستید ، نباید از سیتالوپرام استفاده کنید.اگر در 14 روز گذشته از مهار کننده های MAO مانند ایزوکاربوکسازید ، لاینزولید ، تزریق متیلن بلو ، فنلزین ، راساژیلین ، سلژیلین یا ترانسیل پرومین استفاده کرده اید از سیتالوپرام استفاده نکنید .برخی از جوانان هنگام استفاده از داروی ضد افسردگی در مورد خودکشی فکر می کنند. نسبت به تغییرات خلق و خو یا علائم خود هشیار باشید. علائم جدید و یا بدتر شدن آن را به پزشک اطلاع دهید.علائم جدید یا بدتر شدن علائم را به پزشک خود گزارش دهید ، از جمله: تغییرات خلقی یا رفتاری ، اضطراب ، حملات پانیک، مشکل خواب ، یا اگر احساس می کنید تکانشی ، تحریک پذیر ، خصمانه ، پرخاشگر ، بی قرار ، بیش فعال (از نظر ذهنی یا جسمی) هستید ، بیشتر افسرده شده اید، یا در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود فکر کنید.بدون توصیه پزشک ، سیتالوپرام را به افراد زیر 18 سال ندهید. این دارو برای استفاده در کودکان مجاز نیست.

    قبل از مصرف سیتالوپرام

    اگر به سیتالوپرام یا اس سیتالوپرام (لکساپرو) حساسیت دارید یا پیموزید نیز مصرف می کنید ، نباید از این دارو استفاده کنید.اگر در 14 روز گذشته از مهار کننده MAO استفاده کرده اید از سیتالوپرام استفاده نکنید. تداخل دارویی خطرناکی ممکن است رخ دهد. مهارکننده های MAO شامل ایزوکارباکسازید ، لاینزولید ، تزریق متیلن بلو ، فنلزین ، راساگیلین ، سلژیلین ، ترانیل سیپرومین و غیره هستند.برای اطمینان از بی خطر بودن سیتالوپرام ، در صورت ابتلا به هر یک از این موارد به پزشک خود اطلاع دهید:
    • یک اختلال خونریزی دهنده یا لخته شدن خون.
    • بیماری کبد یا کلیه ؛
    • گلوکوم با زاویه بسته؛
    • تشنج یا صرع ؛
    • بیماری قلبی ، نارسایی قلبی ، اختلال ریتم قلب ، ضربان قلب آهسته یا سابقه اخیر حمله قلبی ؛
    • سابقه شخصی یا خانوادگی سندرم QT طولانی.
    • عدم تعادل الکترولیت ها (مانند سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون).
    • اختلال دو قطبی (افسردگی جنون) یا
    • سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا افکار خودکشی.
    برخی از جوانان هنگام استفاده از داروی ضد افسردگی در مورد خودکشی فکر می کنند. پزشک شما باید در ویزیت های منظم پیشرفت شما را بررسی کند. خانواده یا سایر مراقبان شما نیز باید نسبت به تغییر در خلق و خو یا علائم هوشیار باشند.
      عوارض آسپرین
    مصرف داروهایی ضد افسردگی SSRI در دوران بارداری ممکن است مشکلات جدی در ریه یا عوارض دیگری در نوزاد متولد شده ایجاد کند. با این حال ، اگر مصرف داروی ضد افسردگی خود را متوقف کنید ، ممکن است دچار افسردگی شوید. اگر باردار شدید سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف این دارو را در دوران بارداری بدون نظر پزشک شروع و یا قطع نکنید.سیتالوپرام می تواند به شیر مادر منتقل شود و ممکن است به کودک شیرخوار آسیب برساند. در صورت شیردهی باید درباره خطرات و مزایای استفاده از سیتالوپرام مشورت کنید.این دارو را بدون مشاوره پزشکی به افراد زیر 18 سال ندهید. سیتالوپرام برای استفاده در کودکان مجاز نیست.قرص سیتالوپرام فارماشیمی

    نحوه مصرف سیتالوپرام

    سیتالوپرام را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید. پزشک شما ممکن است گاهی اوقات دوز داروی شما را تغییر دهد. از این دارو در مقادیر بیشتر یا کمتر یا بیش از مدت توصیه شده استفاده نکنید.ممکن است 4 هفته طول بکشد تا علائم شما بهبود یابد. استفاده از دارو را طبق دستور ادامه دهید و در صورت عدم بهبود علائم به پزشک خود اطلاع دهید.استفاده از سیتالوپرام را به طور ناگهانی قطع نکنید ، در غیر این صورت ممکن است علائم ناخوشایند ترک مصرف دارو را داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که چگونه با خیال راحت استفاده از این دارو را متوقف کنید.در دمای اتاقی به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.

    اگر دوز مصرفی را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟

    دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید. اگر تقریباً زمان دوز برنامه ریزی شده بعدی شما است ، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید. برای جبران دوز فراموش شده ، داروی اضافی مصرف نکنید.

    اگر بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟

    به دنبال فوریت های پزشکی باشید یا با شماره 115 اورژانس تماس بگیرید.

    هنگام مصرف سیتالوپرام از مصرف چه چیزهایی باید خودداری کنم؟

    قبل از مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) برای درد ، آرتروز ، تب یا تورم همراه با سیتالوپرام از پزشک خود مشورت بگیرید. این داروها شامل آسپرین ، ایبوپروفن (Advil) ، ناپروکسن ، سلکوکسیب (Celebrex) ، دیکلوفناک ، ایندومتاسین ، ملوکسیکام و غیره است. استفاده از NSAID همراه با سیتالوپرام ممکن است به سادگی باعث کبودی یا خونریزی شود.نوشیدن الکل می تواند عوارض جانبی خاص سیتالوپرام را افزایش دهد.سیتالوپرام ممکن است تفکر یا واکنش های شما را مختل کند. اگر رانندگی می کنید یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد انجام می دهید مراقب باشید.

    عوارض جانبی سیتالوپرام

    در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک به سیتالوپرام ، از کمک پزشکی فوری استفاده کنید : بثورات پوستی یا کهیر. مشکل تنفس ؛ تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو
      عوارض قرص آلپرازولام
    علائم جدید یا بدتر شدن علائم موجود را به پزشک خود گزارش دهید ، از جمله: تغییرات خلقی یا رفتاری ، اضطراب ، حملات پانیک، مشکل خواب ، یا اگر احساس می کنید تکانشی ، تحریک پذیر ، خصمانه ، پرخاشگر ، بی قرار ، بیش فعال (از نظر ذهنی یا جسمی) هستید ، بیشتر افسرده شده اید، یا در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود فکر می کنید.در صورت داشتن موارد زیر ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
    • احساس سبکی سر ، مانند این که ممکن است غش کنید.
    • تاری دید ، دید تونلی ، درد یا تورم چشم ، یا دیدن هاله اطراف چراغ ها ؛
    • سردرد همراه با درد قفسه سینه و سرگیجه شدید ، غش کردن ، ضربان قلب سریع یا تپنده.
    • واکنش شدید سیستم عصبی – عضلات بسیار سفت (سفت) ، تب شدید ، تعریق ، گیجی ، ضربان قلب سریع یا نامنظم ، لرزش ، احساس خستگی.
    • سطح بالای سروتونین در بدن – تحریک ، توهم ، تب ، ضربان قلب سریع ، رفلکس های بیش از حد فعال ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، از دست دادن هماهنگی ، غش کردن ؛ یا
    • سطح پایین سدیم در بدن – سردرد ، گیجی ، اختلال در گفتار ، ضعف شدید ، استفراغ ، احساس عدم ثبات.
    عوارض جانبی شایع:
    • مشکلات حافظه یا تمرکز ؛
    • سردرد ، خواب آلودگی
    • خشکی دهان ، افزایش تعریق
    • بی حسی یا گزگز
    • افزایش اشتها ، حالت تهوع ، اسهال ، نفخ؛
    • ضربان قلب سریع ، احساس لرزش
    • مشکلات خواب (بی خوابی) ، احساس خستگی
    • علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی ، عطسه ، گلودرد.
    • تغییر وزن یا
    • مشکل در داشتن ارگاسم.
    این لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود یا با بخش مشاوره دارویی سایت دکتر داروساز تماس بگیرید.

    تداخلات دارویی سیتالوپرام

    مصرف سیتالوپرام با داروهای دیگر که باعث خواب آلودگی یا کند شدن تنفس می شوند می تواند باعث بروز عوارض جانبی خطرناک یا مرگ شود. قبل از مصرف قرص خواب ، داروی ضد درد مخدر ، داروهای تجویز شده برای سرفه ، شل کننده عضلانی یا داروی ضد اضطراب ، ضدافسردگی یا ضدتشنج از پزشک خود سوال کنید.بسیاری از داروها می توانند با سیتالوپرام تداخل داشته باشند. همه تداخلات احتمالی در اینجا ذکر نشده است. در مورد تمام داروهای فعلی و سایر مواردی که شروع یا قطع می کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید:
    • سایمتیدین
    • لیتیوم
    • گیاه سنت جونز؛
    • تریپتوفان (که گاهی اوقات L- تریپتوفان نامیده می شود) ؛
    • رقیق کننده های خون (وارفارین ، کومادین ، ژانتوون) ؛
    • هر داروی ضد افسردگی دیگر
    • داروهای قلبی
    • دارو برای درمان اختلال روانپزشکی یا
    • داروی سردرد میگرنی “تریپتان” مانند سوماتریپتان.
    این لیست کامل نیست و بسیاری از داروهای دیگر می توانند با سیتالوپرام تداخل داشته باشند. این موارد شامل داروهای تجویز شده و داروهای بدون نسخه پزشک ، ویتامین ها و محصولات گیاهی است. لیستی از تمام داروهای خود را به هر ارائه دهنده خدمات درمانی که شما را معالجه می کند ، ارائه دهید.

    اطلاعات بیشتر

    به یاد داشته باشید ، این دارو و سایر داروها را از دسترس کودکان دور نگه دارید ، هرگز داروهای خود را جهت مصرف به دیگران توصیه نکنید و از سیتالوپرام فقط برای موارد تجویز شده استفاده کنید.همیشه با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که اطلاعات نمایش داده شده در این صفحه در مورد شرایط شخصی شما صدق می کند.نسخه: 20.01.منبع: وب سایت www.drugs.com

    35 دیدگاه دربارهٔ «سیتالوپرام: موارد مصرف، عوارض جانبی، دوز درمانی و تداخلات دارویی»

    1. سلام
      ممنونم که به همه سوالات جواب میدید.
      مصرف سیتالوپرام با ایندومتاسین مشکل داره ؟ همچنین مصرف سیتالوپرام با انواع ویتامین ها ؟
      و همچنین مصرف سیتالوپرام با نوافن
      چون افسردگی همراه با میگرن دارم میپرسم و روزانه هر سه این دارو را مصرف می ک‌نم. اما با یکی دو ساعت فاصله

      1. سلام. وقت بخیر. با توجه به تنوع داروهای مصرفی ، حتما قبل از مصرف هر دارویی با متخصص خودتون صحبت کنید. بعضی مکمل ها هم میتوانند با داروهای شما تداخل داشته باشند.

    2. سلام خسته نباشید میخواستم بدونم سیتالوپرام 10 با مولتی ویتامین و کراتین و گینر تداخل داره ؟

    3. سلام و عرض ادب
      ببخشید من مدت ۱۰ روز شروع کردم صبح ها اسنترا میخورم و سرحال میشدم و مشکلی نبود
      الان دوروزه بعد اسنترا خوابم میگیره و کارام مختل شده
      اشکالی نداره دیگه شب ها بخورم این قرص رو؟میشه تغییر بدم زمانش رو؟

    4. سلام .من ۲۸ سالمه و دچار استرس و اضطراب شدید هستم
      دوهفته فلوکسیتین خوردم بهتر شدم ولی متاسفانه چشم هام درد گرفت و قرمز میشد
      که گقتن فشار چشم هست و قطعش کردم
      الان آسنترا میخوام شروع کنم دوز ۵۰
      ایا اسنترا فشار چشم نمیاره مثل فلوکسیتین؟تروخدا راهنماییم کنید خسته شدم
      مشکل اضطراب دارم و هرچی میخورم یه حساسیت بدنم میده .امیدوارم اسنترا فشار جشم نیاره

    5. سلام آیا سیتاکسا با بی پریدیم تداخل داره؟
      من سیتاکسا مصرف کردم ی دونه 30ساعت گیج بودم رفتم بیمارستان برام بی پریدن زدن بدتر شدن ترس گرفتم

      1. سلام. خواب آلودگی و گیجی جزو عوارض جانبی این دارو هست. نگران نباشید. ترچیجا شب موقع خواب مصرف کنید. تداخل خاصی بین این دو دارو گزارش نشده است.

        1. سلام مجدد. ببخشید ترس اضطراب میرم فشارم میره بالا
          پشت شانه هام و سینه ام میسوزه

        1. سلام من سه روزه اس سیتالوپرام ۱۰ خوردم
          و خیلی منگ و گیجم شغلمم طوریه که هوشیاری شدید میخواد
          میخوام بزارمش کنار
          از امروز دیکه نخورم یهو اشکال نداره؟
          چون فقط سه روز خوردم

          1. سلام. موردی ندارد. ولی اگه خواستید میتونید شب استفاده کنید که تا صبح این عارضه خواب الودگی برطرف بشه. در غیر اینصورت با پزشکتان صحبت کنید تا جهت ادامه درمان بیماری شما، داروی جایگزین معرفی کنند

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      تلفن همراه

      سبد خرید0
      هیچ محصولی در سبد خرید موجود نیست!
      ادامه خرید