وجه اشتراک بین چای ، سیب ، تمشک و پودر کاکائو چیست؟ همه آنها حاوی سطح بالایی از فلاوانول، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعت می باشند. خوردن غذاهای غنی از فلاوانول به شما کمک می کند از سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری کنید. فلاوانول ها سیستم عصبی شما را تقویت می کنند. آنها از سلولهای شما در برابر آلاینده های محیطی و اثرات استرس محافظت می کنند و میتوانند منجر به کاهش فشار خون شوند.
فلاوانول ها به آنتی اکسیدان هایی از خانواده فلاونوئید تعلق دارند. آنتوسیانین یکی دیگر از اعضای این خانواده است که ممکن است درباره آنها شنیده باشید.
امروزه ، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افرادی که فلاوانول مصرف می کنند در واقع می توانند فشار خون خود را کاهش دهند.
فهرست مطالب
خوردن فلاوانول باعث کاهش فشار خون می شود
مطالعه ای در انگلستان که بیش از 25000 نفر در آن شرکت داشتند ، در کنار میزان فشار خون ، نگاهی به آنچه مردم می خورند ، انجام داد. اما این مطالعه کمی متفاوت عمل کرده است.
بیشتر مطالعاتی که ارتباط بین تغذیه و سلامتی را بررسی می کنند ، متکی به چیزی به نام “خود گزارشگری” هستند. در اینجاست که خود افراد شرکت کننده در تحقیق گزارش می دهند که طبق حافظه شان چه چیزی خورده اند .
مساله البته این است که خاطرات ما کامل نیستند و بنابراین خود گزارشگری توسط خود افراد مورد مطالعه ممکن است دقت کمتری داشته باشد.
بنابراین ، در این مطالعه ، محققان به جای اعتماد به افراد برای پیگیری آنچه که می خورند ، مصرف فلاوانول را به طور عینی اندازه گیری کردند. آنها از نشانگرهای زیستی یا شاخص های موجود در خون استفاده می کنند که نشان دهنده دریافت رژیم غذایی و همچنین وضعیت کلی تغذیه است.
آنها دریافتند که در افرادی که جزو 10 درصد کمترین مقدار مصرف فلاوانول و 10 درصد بیشترین میزان مصرف فلاوانول می باشند ، اختلاف فشار خون تا چهار میلی متر جیوه وجود دارد.
این کاهش فشار خون قابل مقایسه با بهبود فشار خونی است که توسط افرادی مشاهده می شود که از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می کنند.
و آنچه واقعاً دلگرم کننده است این است که تأثیر مثبتی که فلاوانولها بر فشار خون دارند در کسانی که قبلاً دچار فشار خون بالا بودند حتی بیشتر هم بود.
فلاوانول ها التهاب شریانی را کاهش می دهند
وقتی عروق شما ملتهب است ، قلب مجبور است بیش از حد فشار وارد کند تا خون از طریق آنها پمپاژ شود و فشار خون شما را به طور خطرناک بالا می برد.
التهاب شریانی مزمن می تواند با سرعت بخشیدن به پیری عروق ، شما را در مسیر پیشرفت بیماری عروقی قرار دهد. این حالت به قدری برای دیواره عروق خطرناک است که از داشتن کلسترول LDL بالا هم بدتر است. و اگر عروق شما از قبل با پلاک مسدود شده باشد – که به عنوان پیش زمینه برای حمله قلبی یا سکته مغزی عمل می کند – التهاب چیزی است که کبریت را روشن می کند.
فلاوانول ها از هر دو این مشکلات جلوگیری می کنند. آنها نه تنها التهاب شریانی را کاهش می دهند ، بلکه تعداد مولکول های چسبندگی را نیز کاهش می دهند.
همانطور که از نام آنها پیداست ، این مولکول ها مکان هایی هستند که پلاک می تواند به عروق بچسبد و باعث تجمع شود که منجر به فشار خون بالا ، سکته مغزی و حمله قلبی می شود.
فلاوانول ها عمدتا ، اما نه فقط، در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند.
سیب و گلابی مقدار زیادی کوئرستین دارد. کوئرستین نوعی فلاوانول است که از تولید مولکولهای سیتوکین که باعث التهاب می شوند جلوگیری می کند.
از دیگر منابع غذایی خوب کورستین می توان به گشنیز ، پیاز زرد و قرمز ، مارچوبه ، کلم پیچ و پودر کاکائو اشاره کرد.
از دیگر فلاونوئیدهای معروف می توان به رسوراترول ، پتروستیلبن و کورکومین اشاره کرد. اینها دارای خواص آنتی اکسیدانی قدرتمندی نیز هستند.
توت فرنگی، چای سیاه و سبز ، گوجه فرنگی ، لوبیای سبز ، کلم بروکلی ، و بلوبری منابع غنی از فلاوانول هستند که می توانند به روش های مختلف در وعده های غذایی و دستور اشپزی های شما گنجانده شوند.